Ordet för dagen

För en halv evighet sen i bloggvärldens tideräkning (det vill säga förra måndan) så la det fiffiga popbandet Vampire Weekend upp ett första ljudande smakprov från andraskivan ”Contra” på sin hemsida för fri nedladdning. Det blir säkert en bra platta det där, fast lite sörjer jag den hemvävda ljudbilden från debuten när jag lyssnar på nya låten ”Horchata”.

Inte för att jag har något emot snärtiga, ProTools-putsade produktioner i allmänhet, men just den här gången blev det som att träffa en kompis från förr som blivit framgångsrik och världsvan men också lite svårare att få kontakt med. (Och till alla mina kära, jordnära vänner i förskingringen: det var alltså bara en liknelse ryckt ur luften, ingen ska känna sig träffad.) Lyckligtvis är i alla fall keyboardisten och stråkarrangören Rostam Batmanglij lika mycket all-over-the-place som vanligt, det känns skönt att veta.

Plattan kommer i januari och för den som undrar är horchata namnet på en läskande men kanske också aningen läskig dryck som verkar förekomma lite varstans i den spansktalande världen. Vampire Weekend – världens ledande vokabulärutvidgande poporkester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *