På plats i ”Idol”-studion

erika-selin-webb.jpgDå det går så bra för de tre Västerbottningarna i ”Idol” har jag valt att bevaka veckans fredagsfinal på plats.
Och när man suttit med på repetitionerna kan man berätta en hel del om vad som händer under kvällens tv-sändning.

Att döma av repetitionerna står sig Umeåtjejen Tove Östman-Styrke, Lyckseles Rabih Jaber och Doroteas Erika Selin mycket bra i konkurrensen. Selin (bilden) visade härlig attityd i ”Beat it” och understryker med tydlighet att hon kan göra annat än lugna låtar på ett bra sätt. Hur det kommer att funka med poserna och hatten återstår att se i kväll.
Det är Michael Jackson-tema i kvällens ”Idol” och den i startfältet som valt en låt som passar hans röst bäst är Rabih Jaber. Han gör ”You are not alone” med inlevelse och utan åthävor. Rösten och låtens budskap får tala ostört.
Tove svor
Att se Tove Östman-Styrke uppträda är imponerande. 16-åringen verkar född för att stå på scen och svordomarna hon upprepade om och om igen efter att ha gjort ”Will you be there” var helt obefogade. Hon var strålande.
En liten och en stor version av Michael Jackson kommer tv-tittarna att få se i form av två skickliga dansare men jag är nästan ännu mer intresserad av de dansposer Peter Jidhe övat in.
Hans stand-in gjorde dem med bravur, men sätter Jihde dem i direktsändningen?
I dagens Äntligen fredag-bilaga kan du läsa intervjuer med Tove Östman-Styrke, Rabih Jaber och Erika Selin och en hel del annat om ”Idol”.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *