Söndagsmys på Studion

Josefine_Lindstrand.jpgJosefine Lindstrand, årets Jazz i Sverige-artist, fick knyta ihop helgens jazzfestival. Publik tycktes mör och lycklig när den sjönk ned mellan runda bord och mysbelysning.
Tillsammans med ett axplock av musiker från albumet ”There Will Be Stars” (Fredrik Myhr trummor, Gunnar Halle trumpet, Jonas Östholm piano) som släpptes i februari i år, levererade hon ett meditativt och innerligt gig med glada rytmer och klanger. Kvällens avskalade duett med Östholm snärjde publiken i oemotståndlig magi.
De senaste åren har hon turnerat med Maia Hirsawa och samarbetat med bland andra den brittiske jazzpianisten och multiintrumentalisten Django Bates. Hon ror hem sitt experimentella koncept med personlig elegans, tonsäkerhet och stil där de vackra arrangemangen ideligen beströs av underhållande detaljer och finurliga påhitt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *