Bra filmer med Philip Seymour Hoffman

Seriös, ambitiös och begåvad. Philip Seymour Hoffman är en av vår tid största skådespelare och medverkar väldigt sällan i sämre sortens filmer. Hans namn på en filmaffisch signalerar kvalitet. Detta hyllas med en lista.

Topp sju med Philip Seymour Hoffman:

1. Before the devil knows you’re dead. Ethan Hawke och Philip Seymour Hoffman i ett ångestladdat och gripande drama där två bröder rånar sina egna föräldrar. Välskrivet, välspelat och fängslande.

2. Magnolia. Självklart har Philip Seymour Hoffman en roll i denna magnifika film. När livsöden vävs samman och ödet är förutbestämt så hittar ”Magnolia” en magi som saknas i snarlika ”Short cuts”.

3. Happiness. Trots filmens titel är det inte mycket som är roligt här. Ensamhet och ångest personifieras på ett nästan brutalt sätt av vår favorit Philip.

4. The Savages. Typisk för den sortens välskriven diskbänksrealism som passar vår favoritskådis som hand i handske. Här spelar han dessutom mot fantastiska Laura Linney, som också hon egentligen förtjänar en hyllningslista.

5. The talented mr Ripley. En underbar birollsprestation där Seymour Hoffman spelar rik och dryg som bara han kan. En bra film som tål att ses om.

6. Capote. Philip Seymour Hoffman spelar Truman Capote och visar hela Hollywood hur en slipsten skall dras. Hans rollkaraktär bär upp en redan bra film och detta belönades med en Oscar.  

7. The boat that rocked. Seymour Hoffman gör en musikälskande frihetslängtande radiopratare i denna underbara komedi av Richard Curtis, mannen bakom ”Notting hill” och ”Love Actually.

1 kommentarer

  1. Han är briljant som olyckligt kär porr-”roadie” i Boogie Nights också. Och så som kuvad betjänt i Big Lebowski. Och i allt annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *