Generationsskifte pågår

Än så länge är det nyckelharpetrakterande riksspelemannen Åsa Jinder som dyker upp först vid en googling av familjenamnet. Det torde inte dröja länge innan dottern Josefine Jinder har ändrat på detta förhållande. Jinder den yngre, som numera kort och gott kallar sig ”Jinder”, släpper sin andra EP ”Youth blood” på New York-etiketten Trouble & Bass i december. Men redan nu är nätet översållat med remixer av titellåten. Den snärtiga men varma varianten från Bok Bok skulle jag nog hävda är bäst i klassen. Finns för nedladdning bland annat på rcrdlbl.com.

Originalversionen finns på Jinders myspace, en korsning mellan tidsenlig electropop och syntig Prelude Records-disco. Även om jag inte är helt såld på vampyrreferenserna i texten så låter helheten mycket lovande. Som producent håller Jinder redan nu hög klass. Vågar man hoppas på en fullängdare under 2010?

Bonus: ett par andra schyssta filer från rcrdlbl.com.

J. Cole – ”Young Simba”. Kan vi få till en melodikrysset-övergång på temat ”tronföljare” här? Kanske inte. Elton John-samplingarna lyser med sin frånvaro men rappande framtidslöftet J. Cole klarar sig fint ändå. Den oroväckande uppmärksamme kan noterara att J. Cole  även gör en vers på Wale’s ”Beautiful bliss” som jag tipsar om i papperstidningen i dag.

Kelpe – ”Eye candy bath”. Dagens låt tror jag minsann! Har vi några gamla Warp Records-, Boards of Canada- och Four Tet-fans där ute så borde detta sitta som en smäck. Albumet ”Cambio Wechsel” är ute sedan några veckor och innehåller mer av samma vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *