Vilket program är mest meningslöst?

Det finns bra tv-program, det finns dåliga tv-program, och sedan finns de där meningslösa programmen som man bara inte begriper. Program som man sitter och ser medan man undrar vad poängen är. När ska det bli intressant?
Men den stunden kommer inte.
Det är bara utfyllnadsprogram som fyller ut tiden mellan reklaminslagen.
Själv har jag två program jag inte begriper mig på.Ice_road_truckers.jpg

1. Ice road truckers. (TV4)
Sent på kvällen när de bra programmen slutar borde man gå och lägga sig, men först kör man en rutinzapp och då visas ibland ”Ice road truckers”. Långt uppe i norra Kanada och Alaska kör biffiga män (och någon enstaka kvinna) stora, tunga långtradare på isvägarna.
De pratar om hur farligt det är, hur vanskligt det är, hur svårt det är, hur kallt det är – och gärna hur farligt det är en gång till. Men ingenting händer någonsin. Ibland slänger programmet in en bild från under isen som knakar för att man ska fatta att det är farligt. Men ingenting händer. Och förarna pratar i radio och man får veta hur många gånger de kör hit och dit. Men ingenting händer någonsin.

En_plats_i_solen.jpg

2. En plats i solen (TV8)
Det här är en engelsk tv-serie om mäklare som visar hus i varma länder för köpsugna britter. Man får följa köpare som tvekar, pratar om hur stor terass de vill ha, hur stora kök de vill ha och hur mycket pengar de kan lägga ut. Jag har aldrig klarat av att se längre än tio minuter så jag vet inte om någonting leder någonstans men det är oerhört tråkigt. Om det åtminstone vore svenskar skule jag kanske kunna förstå det hela men det här måste vara utfyllnad TV8 måste ha fått på köpet.

Nu är frågan: Har du några meninglösa program som du blir sittande framför utan att du förstår varför?
 

6 kommentarer

  1. alla program som visar hemvideos. ”roliga” sådana med djur eller barn. De ramlar ofta. Eller de där sinnessjuka ”ring in om du kan stava till katt så kan du vinna pengar”-programmen i still med ”Quizzo”. MAN GAPAR. Jag brukar dock snabbt byta kanal.

  2. Jag kan också fastna framför det där hemvideo-programmet på femman. Har svårt att inte skratta när korkade människor gör korkade saker och gör illa sig som konsekvens. Det är en kittlande känsla att förstå vartåt det barkar och sedan se det hända. När barn gör illa sig är det inte lika kul.
    Annars är nog de mest meningslösa programmen jag kan fastna framför dem där de spelar poker. Eller så insuper jag där så mycket värdefull kunskap att jag själv kan bli proffs och tjäna miljoner… eller så är det bara just meningslöst…

  3. I går visade Ice road truckers hur en olycka skulle kunna gå till, om det ville sig illa. Det gjorde det inte. Vi fick också se hur en kvinnlig förare nästan kom iväg för sent. Det gjorde hon inte. Spänningen är olidlig.

  4. nu har jag kollat på YouTube! det är hysteriskt kul för att det är så otroligt meningslöst som någon sa… Det mest spännande är ju hur länge kommentatorns röst ska hålla. Det måste vara jättejobbigt att prata så där… mullrande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *