Förvirrande åldersgränser på bio

twilight_liten.jpg
Sexåriga Gianna DiGulio, från San Francisco, har gjort en egen Twilight-affisch inför ”New moon”-premiären. Foto: scanpix

Nya Twilight-filmen ”New moon” har tydligen fått 15-årsgräns på bio, vilket lett till stor besvikelse hos alla småtjejer som älskar den relativt snälla vampyrberättelsen. Och det är konstigt – speciellt med tanke på att man kan få se jordens undergång som 11-åring.

 Själv minns jag hur jag och kompisarna oroligt gick fram till kassan på Sagateatern när vi som 12-åringar löste biljetter till  ”Cape fear” och ”Dracula”. Men det gick vägen. Det gick alltid vägen. Men det var andra tider.

Jag kan förstå att ”Twilight”-tjejerna är besvikna. Speciellt när det inte är några problem för deras jämnåriga killkompisar att få se jordens undergång i 2012.

Den märkligaste åldersgränssättning jag stött på i mitt liv som frekvent biobesökare är 11-årsgränsen som fanns på ”Sjätte sinnet”. Jag satt och darrade som ett asplöv brevid två mellanstadieelever som blev helt vita i ansiktet av att få höra en liten pojke säga att han ser döda människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *