Podcast bonanza #1: introduktion

Kommer ni ihåg t-shirtarna med trycket ”Musiken har räddat mig från idrotten!” som fanns under 90-talet. I somras kunde jag nästan ha haft en motsvarande tröja med budskapet ”Podcastarna har räddat mig från musiken!”. Eller, ja, räddat och räddat: ”kidnappat” kanske vore ett mer rättvisande verb i sammanhanget.

Numera börjar jag vara hyfsat rehabiliterad igen och tillämpar en mycket mer varierad audiell kosthållning, men ett tag var jag djupt nere i träsket. Med en podcast i lurarna upphör ju liksom företeelser som ”dödtid”, ”ineffektivitet” och ”transportsträckor” att existera. Åtminstone är det vad podcastknarkaren inbillar sig. På en shoppingtur till Ica hinner man förkovra sig i den inrikespolitiska situationen i Irak, ett pass på gymmet gör en till expert på Hannah Arendts filosofi och en tvåtimmars bussresa innebär ett gyllene tillfälle att bekanta sig med Otto Von Bismarck och hans roll i världshistorien.

Insnöad som jag är tänkte jag tipsa om några podcastfavoriter här på 7:an. För att hålla mig inom rimlighetens gränser vad gäller längden på mina inlägg så pytsar jag ut tipsen i en serie inlägg den närmsta tiden. Om du själv har någon favoritpodcast du vill dela med dig av så är du varmt välkommen att lämna en kommentar här nedanför, eller i anslutning till kommande inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *