De glömde rösta på Erik

tove-2.jpgDet är inte första gången det händer att den som presterar bäst (för det gjorde Erik Grönwall utan tvekan i går) hänger löst i slutet av ”Idol”.
Så blir det eftersom de som röstar förutsätter att någon som gör så bra ifrån sig får tillräckligt många röster också utan deras hjälp. Och då lägger de istället sin röst på den de tycker var näst bäst eller som överraskade mest positivt.
När den främste sedan hänger löst vaknar de som röstar däremot upp och ser till att denne går vidare.
Något som i går blev Tove Östman-Styrkes olycka.
Men eftersom Calle Kristiansson fick fler röster i den första omröstningen var det inte mycket att säga om. Men hade folket röstat på Erik direkt (vilket de borde ha gjort) och sedan fått välja mellan Tove och Calle tror jag nog Tove haft en bra chans.
Om de fått jämföra dem, sida vid sida, tror jag Tove hade fått flest röster.
Systemet med en avslutande duell ger de som röstar chansen att ”reparera sitt misstag” och gör därför den första röstningen bra mycket mer godtycklig.
Det ger exempelvis ett ypperligt tillfälle att lägga en röst på ”coola killen” istället för den som verkligen varit bäst för kvällen.
Själv hade jag nästan tänkt boka flygbiljetter för att bevaka Östman-Styrkes insats på plats vid finalen i Globen.
Nu blir det inte så.
Men efter att ha följt en fredagsfinal på plats och resterande framför tv:n ska det nästan bli skönt att göra något annat på fredag. För finalen behöver ingen av oss se. Det är självklart att Erik vinner.
De som röstar gör inte samma misstag två gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *