Länge leve birollerna!


I en värld där lögn, smicker eller skryt inte existerar är det rätt tungt att leva. Alla säger exakt vad de känner och tycker, och sanningen är inte alltid så lätt att ta. Men människorna har inget val; att ljuga finns helt enkelt inte. Ordet lögn finns inte ens.
Ricky Gervais (The Office) har både skrivit och regisserat och rollistan är knökfull med roliga bifigurer spelade av bland andra Tina Fey, Philip Seymour Hoffman och Edward Norton.
Biroller är så viktiga för en film eller en serie. Jag har några favoriter när jag ser tillbaka på 2009.
Den första är Debra Morgan (spelad av Jennifer Morgan). Hon är seriemördaren Dexters syster, och hon bär som det heter alla känslor utanpå kroppen. När hon är glad blir jag glad, när hon är ledsen blir jag ledsen. Dessutom svär hon värre än en sjörövare. Den andra är Becca (Madeleine Martin) som är Hank Moodys dotter i Californication. Denna tonåring har det inte lätt såklart, med en pappa som är sexmissbrukare. Hon har växt upp fortare än de flesta andra i hennes ålder, och hennes bittra kommentarer kryddar serien. I Entourage är det stackars Lloyd (Rex Lee) som obegripligt nog står ut med den psykotiskt lagda Ari Gold. Det är Ari som får de bästa replikerna, men det är Lloyds ögonkast som förstärker dem.
Jag ser fram emot nya favoriter under det här året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *