Heta biskopar efter Life of Brian

I helgen visades andra delen i dokumentären om Monty Python på SVT. Visst var den intressant i sin helhet men det fanns ett gammalt klipp som särskilt väckte mitt intresse – debatten mellan två biskopar och John Cleese och Michael Palin.

Biskoparna har på förväg bestämt sig för att den då aktuella filmen ”Life of Brian” är hädisk och avskyvärd. Palin och Cleese försöker förgäves förklara på vilket sätt biskoparna missuppfattat filmen, men tycks inte kunna komma fram. Det blir dock stundtals ganska roligt på vägen.

Lycka vore att få se hela debatten, men en youtube-sökning gav inte mycket mer material än dokumentären.

Vi får hålla till godo med ett kortare klipp:

youtube::TqAHHhr7vmU::

1 kommentarer

  1. Biskoparna och norska censurmyndigheten var lika bigotta på den här punkten. Och det märks att Palin, som annars framstår som världens snällaste människa, kokar av ilska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *