Blågula syntmattor

uggla2.jpg

FOTO: SCANPIX

En mer än fullspäckad arbetsvecka är det svårt att hinna hänga med informationsflödet, och ännu svårare att känna att man själv har något att tillföra detsamma. Då kommer det väl till pass att min Google-baserade flödesläsare spontantipsar om bloggar jag inte känner till, men som enligt någon väl fördold algoritm stämmer ihop med mina intressen. Idag hänvisades jag till en Malmöbaserad skivsamlarblogg betitlad Diskoakademin. Den tog mig sedan vidare till en rätt charmig pastell-eskapistisk lyssningsupplevelse. Tack för det, Google.

Så: om du någonsin cruisat omkring med en åttiotalsbil i tv-spelet ”Grand Theft Auto: Vice City” och rattat in stationer på bilradion, men upplevt bristen på en kanal med svensk new wave och diskopop som ett problem – dina bekymmer är härmed lösta. På Stockholmsklubben Top Nice’ hemsida kan man lyssna in ”Svenska pärlor”, en 26 spår lång mixtape med låtar av allt från välkända namn som Magnus Uggla och Adolphson & Falk till mer obskyra grejer som Madeleine Uzho, Nasa och Ståålfågel. Slut ögonen och tänk dig att du är en klippare på Stockholmsbörsen som en ljum junikväll vid åttitalets mitt glider runt planlöst i en cabbad Saab 900 Turbo för att sortera dina tankar. Eller nåt.

Top Nice: Svenska Pärlor (länk). 

1 kommentarer

  1. Fan va fint! Upptäckte den här artikeln först idag. De fördolda algoritmerna glömde dock att nämna att den Malmöbaserade skivsamlarbloggen faktiskt drivs av en Umeåbo i exil. Så man är ju extra stolt att slumpen fört en tillbaka till ens gamla hemstad, om än bara via cyber-rymden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *