Dagens låt

Jag måste erkänna att jag kommit en bit på efterkälken med 2010 års skivsläpp. Centrala verk som Beach House-, Hot Chip- och Vampire Weekend-skivorna har jag inte hunnit ägna mer än några få flyktiga minuter. Och då ska vi inte ens tala om grejer som det nya Pantha du Prince-släppet, Four Tet, Charlotte Gainsbourg och en uppsjö andra utgåvor av jämförbar dignitet. Kanske om jag skippar att sova några nätter att jag kan komma ikapp…

Inför ett sådant digitalt berg av musik, med vidhängande dåligt samvete, är det lätt att tappa lusten helt och hållet. Men då sitter det perfekt med lite okomplicerad, bastant öronmat à la den pålitlige kaliforniske rapparen The Game.

”Shake” från kommande fullängdaren ”The R.E.D. Album” är lika dum-enkel som den är skarpskuren. Och bygger på ett skönt gammalt pukor-och-brass-klipp från den här låten med samma namn. ”Shake” alltså. Väl värda att varva, båda två: kanske utgör de i kombination den perfekta övergången mellan ett långt soffpass en lördageftermiddag med en Mad Men-box, och en förfest. Om nu någon av er skulle ha ett sådant schema att ljudlägga den kommande helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *