Liten musik för små timmar

Texasbandet Midlake har gjort en ett av vårens mer tongivande popalbum med ”The courage of others”, något som redan uppmärksammats här på 7:an.

Gott om spröda gitarrer och dito mansröster, men också en del baktung rytmsektion och fuzzad elgura på sina håll. Så ifall man vill maximera sprödheten så beger man sig lämpligen till radioshowen World Cafés hemsida och lyssnar på den akustiska session som två femtedelar av Midlake bandade in förra veckan. ”Winter dies”, ”Small mountain”, ”Rulers, ruling all things” och ”Acts of men”. En stilla smekning mot trumhinnorna från början till slut.

Eller, ja, intervjublocken mellan låtarna går kanske inte till radiohistorien direkt. Men möjligheten finns ju alltid att gå ifrån datorn och brygga lite kamomillté eller borsta tänderna, eller nånting, när det ska till att pratas…

Midlake på NPR’s World Cafe (länk). 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *