En pärla från 90-talet

ThisLifecast.jpg
Det stod i tv-tablån att SVT:s nya fredagsserie ”Party Animals” kunde liknas vid kultserien ”This life”. Jag tände till, fick nytt liv. Äntligen, en ny serie att följa. Men det skulle visa sig att ingenting, går upp emot 90-talets mest glänsande pärla.

”This life”, eller ”Livet kan börja” som den hette på svenska, sändes på SVT från 1996 i två säsonger. Då var lågbudgetserien banbrytande för sina snabba klipp och osminkade förhållande till sex och droger. ”This life”, som nu finns förevigad på dvd-box, kretsade kring ett gäng unga advokater som bodde i kollektiv i London. Succén var inte given, men kom smygande i England. Fler och fler hittade serien och till slut var det en angelägenhet för de flesta unga människor. I Sverige var det dock inte lika många som hittade ”Livet kan börja”, som skuffats undan på en konstig tid på fel dag. När den repriserades i slutet av 90-talet kördes dubbelavsnitt sent på torsdagskvällar och då var det fler som hittade dit.

För tre år sedan visade SVT uppföljningen där seriens huvudrollsinnehavare träffas igen efter tio år. En tv-film, som endast vi fans kunde uppskatta.

Många av skådespelarna fick fart på karriären tack vare ”This life”. Exempelvis Jack Davenport, som spelar Miles, har vi senare sett bland annat i ”Pirats of the Caribbean” och ”The boat that rocked”. Andrew Lincon, som spelade Egg, har synts i ”Love Actually” och dök senare upp som psykologen i läskiga serien ”Afterlife”. För Daniela Nihiri, som glänste i rollen som Anna, har det blivit mest relativt okända mini-serier och tv-filmer efter ”This life”.

Hör vad skådespelarna själva hade att säga om serien och om återföreningen tio år senare:
http://www.youtube.com/watch?v=Pu1qBELVVoo&feature=related

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *