Det våras för skräck-remake

Nästa vecka har nya Terror på Elm Street premiär i Sverige. Freddy Kreuger ska slå klorna i oss igen, men fler remakes av 80-tals skräckisar är på gång.Förra året var remaken av Friday the 13th aktuell, men den smög sig relativt obemärkt förbi både biografen och dvd-toppen. Den var helt enkelt ingen höjdare. Nu är det dock dags för Jasons rivaliserande monster Freddy Kreuger att få nytt liv och det kan nog bli en större succé. Wes Cravens gamla skräckklassiker ”A nightmare on Elm Street” från 1984 har skrämt slag på generationer av tonåringar och behöver egentligen ingen remake men den nya filmen ser onekligen väldigt snygg ut. Wes Craven påpekade lite subtilt i ”Scream”, som han också regisserade, att han bara gjorde den allra första Terror på Elm Street-filmen. Uppföljarna är nämligen skit.

Regissör för remaken är 42-årige musikvideoregissören Samuel Bayer och i rollen som Freddy ser vi Jackie Earle Haley, som medverkat i bland annat Shutter Island.  

Det tycks råda fantasitorka i Hollywood för det är även på gång remakes av Stephen Kings Det och Jutjyrkyrkogården.

Se trailer för nya Terror på Elm Street:

youtube::0AytCMB0YW8&NR::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *