Snyltgästa med 7:an!

Jag fick en fräsch idé – trodde jag. Såhär: tänk om man skulle dra igång en Spotify-spellista med bara västerbottniska artister, som vem som helst kunde få lägga till nya spår på? Så skulle det efterhand bli en lång och rolig blandning av både känt och okänt från länet, och kanske med lite tur även ett sätt att skaffa sig nya musikaliska bekantskaper från närområdet?

Sen hittade jag förstås några som redan tänkt tanken långt innan mig, för si så där ett år sedan. Och dessa några är inga andra än våra lokala animations-superstars Lunki och Sika!

Så varför uppfinna hjulet på nytt? Jag kan inte se någonstans att Lunki och Sika gör skillnad på folk, så det borde bara vara att hänga på deras spellista. Botanisera runt och lägga till om det är nåt som fattas. Länken hittardu längst här nere.

(Vis av erfarenhet har jag nu för säkerhets skull gjort en kopia av den för tillfället föreliggande versionen av spellistan. Rätt vad det är så är det nån som tömmer en sån här spellista på låtar, av illvilja eller bara av klantighet. Skulle inte kännas så kul om det var mitt fel att nåt sånt inträffade och inget gick att återskapa. )

Men om du är en sån där svårimponerad typ som bara gäspar åt de mestadels välkända namnen som befolkar Lunki och Sika-listan? Där har jag kanske en lucka att fylla trots allt. Gå in på ”7:an – Västerbottens underjord” nedan och briljera med dina mest obskyra AC-inspelningar, i den mån de nu är tillgängliga i Spotify-arkivet.

Jag kanske börjar med att sno några smalare prylar från Lunki och Sikan för att kicka igång så får vi se sen hur långt det räcker. Vad som är underjordiskt eller ej är förstås diskutabelt, men vi försöker hålla den listan fri från artister som är kända nog att spelas på riksradion eller de större scenerna på Umeå Open och Trästocksfestivalen. Använd ert goda omdöme så får vi se efterhand om det blir nåt kul.

Och, ja, vad gäller Lunki och Sika så är de ju en begivenhet i sig. Följ deras strävsamma färd mot ära och berömmelse på bloggen här, och på deras egen Youtube-kanal här

Lunki och Sikas Västerbott’n (Spotify-länk).

7:an – Västerbottens underjord (Spotify-länk).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *