Deep in the Woods

Jag har ännu inte gått ner i spagat över utbudet på den überhippa lo-fi-etiketten Woodsist. Men en del av mina reservationer har nu fallit angående skivbolagets flaggskepp Woods: Brooklyn-bandets nya album ”At Echo Lake” är skruvad, folkpsykedelisk indiepop med tårna doppade i ljumt vatten.

Fortfarande kan jag tycka att det finns något sökt över de brusiga (och Pavement-flörtande) inslagen i ljudbilden, men annars är det behagligt att sjunka in i de undflyende kompositionerna med akustisk inriktning. Tidvis är melodierna endast antydda, andra gånger träder de fram som lösa konturer i en dröm. Och det är nog dit Woods siktar: mot ett halvsömnigt och gränslöst tillstånd. Väldigt ofta når de dit.

Lyssna på två av låtarna från skivan:

”Suffering season”
”I was gone”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *