Carrie hör hemma på Manhattan

Premiären på ”Sex and the city 2” närmar sig men varje gång jag ser trailern kommer jag att tänka på Åsa-Nisse.

Det är det där med utlandsresan. När Åsa-Nisse startade var han bara en klurig smålänning men ju fler filmer de gjorde desto svårare var det att hitta på nya historier. Till sist kommer man på att skicka honom utomlands, och då blir det ”Åsa-Nisse på Mallorca”. Han var inte ensam om att åka till Mallorca, även ”Jönssonligan på Mallorca” finns. Och i ”Änglagård – andra sommaren” var de tvungen att åka till New York och det man tänkte som åskådare var inte ”oh, vad spännande” utan ”där dog filmen en aning”.

Den här svenska trenden kommer sig förmodligen av att man har her pengar än idéer till uppföljaren men visst finns den utomlands också, som när Polisskolan drar till Moskva eller monster från skräckfilmer förflyttar sig, till exempel ”Fredagen den 13:e del 8 – Jason intar Manhattan”. Känns det inte en aning panikartat?

Nu ger sig tjejerna ut i världen och kommer till Abu Dhabi där de uppenbarligen tycker det är kul. Kanske är det kul även för oss som ska se filmen, men var inte grejen med ”Sex and the city” att det utspelar sig i New York. På samma sätt som Åsa-Nisse inte ska lämna Knohult ska Carrie inte lämna Manhattan.

youtube::rNMmm9xmEmE::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *