Lisa Nilsson blickar tillbaka

I slutet av augusti kommer Lisa Nilsson till Umeå. Hon blickar tillbaka och sammanfattar 20 år som artist med både skiva och turné. Och det är ingen dålig karriär att se tillbaka på.

Första gången jag såg Lisa Nilsson var när hon som tonåring ställde upp i en talangtävling i tv. Jag var ett barn, men redan då en sucker för kvinnliga artister som sjunger väldigt bra. Än i dag stannar jag alltid upp och lyssnar när Lisa Nilsson sjunger. Förutom den fantastiska rösten har hon liksom ett vackert uttal av ord som farsinerar mig.

Lisa Nilssons 20 åriga karriär känns spontant ganska spretig, men inte i någon negativ aspekt. Hennes kommersiella storhetstid med ”Himlen runt hörnet” och de andra 90-talshitsen, känns ganska långt ifrån vad hon sysslar med i dag. Med exempelvis bossa nova från Brasilien och jazz förnyar hon sig själv samtidigt som hon går sin egen väg. 

Det ska bli spännande att få uppleva hur hon i dag tolkar sin egen karriär. Den enda konserten i Västerbotten sker i Umeå, 29 augusti, på Idun.

Lisa Nilssons stora debuten i Melodifestivalen 1989:

http://www.youtube.com/watch?v=432M52sRtxI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *