Fotboll och Oxford

När John Thaw dog 2002 gick Kommissarie Morse i graven. Morse hade själv dött i det sista avsnittet och lämnade efter sig en förkrossad Lewis. Jag själv sörjde när skådespelaren också gick bort,  ca två år efter sista avsnittet.
Han var minst sagt unik, och filmatiseringarna av Morse var faktiskt väldigt mycket bättre än böckerna. För ovanlighetens skull.

Nu är Lewis tilbaka med en egen serie, han har återvänt till Oxford efter några år i exil, han sörjer sin döda fru och han sörjer sin vän Morse. Han har fått en egen ”sergeant” nu, den unge James Hathaway.
De två utvecklar en lika speciell relation som Morse och Lewis hade. Och det fungerar! Hathaway är intressant och komplicerad medan Lewis är som han alltid är, lite småtråkig och inte lika beläst.
Det är faktiskt så att jag ibland glömmer bort den gamle sure Morse. Nu har precis säsong 4 sänts i England, och det gör att jag för tillfället kan lägga stackars målisen Rob Green åt sidan. För är det något engelsmännen klarar av så är det bra dramaserier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *