Avskaffa sommarlovet på SVT

I förra veckan kom ett pressmeddelande med rubriken ”Kultur i SVT tar sommarlov”.
Jo tack, jag vet. Men varför är det så?Att tv sitter fast i säsongstänkandet är ingen nyhet. När sommaren kommer står kanalerna redo med högar av repriser.
Men hur kommer det sig att ett program som Babel tar sommarlov? Det är sommar och massor av människor läser böcker, vore det inte intressant med ett litteraturprogram då?
Okej, redaktionen vill ha semester så man kanske måste ha ett fem veckor långt uppehåll men varför måste uppehållen vara tre, fyra månader?

Samma sak skulle kunna sägas om andra program som handlar om kulturbevakning i alla former. Varför måste tv-folk ha sommarlov? Är de inte anställda för att jobba?

Vi som jobbar på tidningar måste också organisera om oss inför sommaren men vi har inte kommit på idén att stänga. På en liten lokaltidning som VF kommer vi även under sommaren bevaka och recensera nöje och kultur – så varför är det så svårt för SVT?

3 kommentarer

  1. Vad sägs om att röra på påkarna under sommaren istället för att kulturkonsumera från sofflocket?

    Folk läser mer på sommaren – kanske för att slippa tvångsmatas av tv:n varje kväll.

    Om du ändå ska envisas med att bo i Norrland så kan du ju pallra dig ut i naturen som omväxling. Det är ju för Guds skull ljust hela sommaren.

    Eller läs en bok!

  2. Mitt tips är att det handlar om pengar. Budgeten räcker helt enkelt inte till för att göra t.ex Babel året om.

  3. Fast jag måste ju säga att tidningarna blir väldigt tunna under sommaren… inte mycket att läsa. Är inte det samma sak?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *