Det sociala Robinson mer intressant

I Aftonbladet går att läsa om inspelningarna av nya säsongen av ”Robinson” under ledning av Paolo Roberto. En producent berättar i artikeln om en ”dödsvägg” och att dokusåpan nu är mer fysiskst krävande än någonsin. Men är det verkligen det tittarna vill ha?

I min värld har ”Robinson” alltid varit omtyckt av två anledningar; det sociala spelet och paradisiska miljöer. Ingen vill se deltagarna tyna bort och knappt orka resa sig från bädden i hyddan. Efter att ha sett flera säsonger av den amerikanska motsvarigheten ”Survivor”, har jag förstått programidéns verkliga kvaliteter. I den amerikanska produktionen har deltagarna det visserligen tufft, men de är inte så utsvultna så att de inte orkar spela strategiskt. ”Survivor” är mest paktsnack och intriger, vilket också är vad tittarna vill ha. Det är en doku-såpa och inte en överlevnadstävling. Det är ett spel och amerikanerna blir bättre och bättre på att spela. I ”Survivor” deltar ofta människor som varit fans av programmet i flera år. De har studerat spelet och har en färdig strategi, ungefär som en shackspelare, när de ger sig in i leken. Självklart är detta mycket mer underhållande än den svenska plågeriversionen.  

Den bästa, elakaste och mest hänsynslösa spelaren i ”Survivor” genom tiderna heter Russel Hantz. Här är ett smakprov på hans spel:

http://www.youtube.com/watch?v=fLoQ0uhylfU&feature=related

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *