Systrarna Casady i CocoRosie

CocoRosie.jpgCocoRosie är de amerikanska systrarna Casady som släppte Grey Oceans i våras. Bandet bildades ursprungligen som en duo i Paris (närmare bestämt i den enas badrum där akustiken tillät materialet till skivan La Maison de Mon Reve att bli till) men har växt sedan dess och kommit att bli ett av indievärldens mest intressanta.

Deras myspace berättar bland annat historien om när de hittade en gammal inspelning, som deras mamma gjort på Cherokee paa 70-talet, och om hur de formade om den till Undertaker (Grey Oceans, maj 2010). Skivan bär inte fullt igenom men briljerar med höjdpunkt såsom Lemonade. Systrarna har tidigare samarbetat med bland andra Antony från Antony and the Johnssons (Beautiful Boyz) och ses på Europaturne i höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *