Här får man syn på Sverige

Tom_Alandh_1.jpgValrörelsen handlar om Sverige, men ibland blir det väldigt abstrakt. Sådan tur att det finns duktiga dokumentärfilmare i sådana fall.

Jag tänker på Tom Alandh som porträtterat några bitar av Sverige i en tv-serie på fem delar. Han har sökt sig till Dorotea, Tensta, Klippan, Vimmerby och Kungsör och kommit fram med fem lyhörda och varma program av hur det vardagliga Sverige kan se ut bakom rubrikerna och de svartvita sanningarna.

Nu finns det ju en del som tycker att hela sanningen inte kommit fram. Bland annat fanns det Doroteabor som tyckte att det fanns mer att säga. Och jo, det är klart att ett samhälle inte blir komplett på 28 minuter.

Men det har varit en ynnest att se de här programmen, speciellt som de liksom lutar sig tillbaka och inte försöker stressa fram sanningar, och därigenom fått syn på än mer. Se Tom Alandh i Sverige! Den finns fortfarande på svtplay.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *