Män som hatar kvinnor igen…

Det känns som om jag skrivit om Stieg Larsson massor med gånger redan, men ämnet verkar vara outsinligt.

Bioversionen av Män som hatar kvinnor har ju gått rätt bra i USA bla med hjälp av den här trailern.
Har många vänner over there, som läst böckerna, och en fråga jag fått är ”Dricker ni verkligen så där mycket kaffe??!!!” Mitt svar: ehh jaa det är nog möjligt. (!)
Nu har det ju stått rätt mycket om den amerikanska remaken på filmen.
David Fincher (7even tex) ska regissera. Daniel Craig ska spela Mikael Blomqvist (hehehe) och en skådis som heter Rooney Mara ska spela Lisbeth. Gott nog. Det är väl hugget som stucket. Jag har heller aldrig stora förväntningar på remakes över huvud taget. I bästa fall blir det en ny tolkning. Och det är ju bra. Men nu läste jag i en bilaga till nån kvällstidning att Fincher tycker Gamla Stan är för grått och ska hotta upp det lite. Samt att Mikael Blomqvist ska bli mer James Bond än grävande journalist. Åh vad tråkigt. ÅH VAD TRÅKIGT. Men samtidigt blir det klart att utlandet inte klarar av originaltiteln och allt vad det innebär utan väljer den mesiga översättningen. ”The Girl with the Dragon Tattoo”. Ta bort det politiska, så går det att sälja det bättre. GÄSP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *