Bra tv-serier tar slut

Visst såg ”The Event” bra ut men jag ber en bön att det inte blir en ny ”Lost”.

För när ”Lost” startade hängde jag på, väldigt nyfiken att veta mer om hur de hamnade på den där ön och ännu mer nyfiken hur de skulle ta sig därifrån. Ännu mer intressant blev det när mystiska saker började hända.
Men så blev det än mer mystiskt, ännu underligare och rent skruvat. Då insåg jag att det här är en amerikansk serie som kommer att pågå så länge reklamintäkterna forsar in. De är inte intresserade av att förklara något för då kan allt ta slut.
Så jag gav upp. En bra serie måste också komma till ett värdigt slut.

Gårdagens världspremiär av ”The Event” var också kul och intressant. Man anar att det kommer hända en del övernaturligt och att det kan bli riktigt bra. Eller så fortsätter de att skruva till allt tills jag tröttnar och går vidare med livet. Jag håller tummarna för att det förblir intressant.

För övrigt har det gjorts en stor sak av att serien i stort sett har premiär samtidigt över hela världen och de har rätt, det är en stor grej. Jag kan bara inte förstå att det dröjt så länge. Stora biofilmer har i flera år arbetat med internationella premiärer och till och med den konservativa bokbranschen har gett sig in på snabbare lanseringar (Harry Potter till exempel). Givetvis var det tvunget att komma till tv också där folk laddar ner serier eftersom de inte vill vänta nåt halvår eller år på att se en serie.

1 kommentarer

  1. Jag ber också en stilla bön att den tar slut – helst redan efter de 13 färdiga avsnitten. Själv blev jag nämligen besviken på The Event: tidshoppen känns påklistrade snarare än fantasieggande, rollfigurerna hinner man inte ens börja intressera sig för, och en del av spänningen försvinner i den allmänna stressigheten. Okej, det har bara gått ett avsnitt, men det krävs en enorm förbättring – eller makalösa aliens – för att jag inte ska tröttna totalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *