Lite less på vampyrer nu


Och nu tycker jag att det räcker. Vad vill 2000-talets författare och regissörer göra med vampyrlegenden egentligen? Bram Stokers roman Dracula håller fortfarande – det är en klassiker inom den engelskspråkiga litteraturen – och var en tidig personlig favorit. Men nu? Twilight är en slags reaktionär historia om sexualitet där vi tas tillbaka till jag vet inte när. Man ska säga nej, nej, nej och sen gifter man sig. Till och med True Blood, TV-serien av  HBO har tappat gnistan. Sluta nu. Kom tillbaka om 100 år igen, om jorden fortfarande finns kvar. Det finns så många historier att berätta, varför väljer man att göra det genom blodsugande och denna ständigt förbjudna och föraktade sexualitet? Det känns reaktionärt och unket. Enough is enough is enough… som nån klok person en gång i tiden sa.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *