Yoko Ono firar Lennon i Reykjavik

Förra året var första gången sedan 70-talet som hon valde att blåsa liv i Plastic Ono Band. Yoko Ono släppte Between My Head and the Sky. Och kanske hade tiden gjort gott, för aldrig hade hon blivit lika hyllad av kritikerkåren. I lördags gjorde hon succé hos den isländska kultureliten och de andra få som lyckats få biljetter till en intim och exklusiv konsert på Háskólabío i centrala Reykjavik.

Sedan tre år tillbaka firar Yoko Ono John Lennons födelsedag med att tända sitt konstverk Imagine Peace Tower på ön Videy strax utanför Reykjavik. I lördags skulle han ha fyllt 70 år, men istället var det hans son Sean som fick ta emot en gigantisk tårta, inrullad på scen. Med den kom också den förre beatlen Ringo Starr, Olivia Harrison och stans borgmästare och tillika komiker.

-And we’d also like to welcome the coolest mayor in the world, Jón Gnarr, sa en nöjd Sean.

Mamma och son delade på rampljuset; Hon, en smidig dam på närmare 80 år (f 1933). Han en utsökt basist med tyngd och tajming i rätt läge. Hon blinkar med sitt minipeace-torn mot publiken En-Två-Tre gånger; I-Love-You. Han studsar mellan piano, bas och gitarr, sjunger harmonier och känner in var Yoko Ono befinner sig. Ödmjukt.

Här skickar hon en hälsning med Reykjaviks bergskedja i bakgrunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *