The Revenge of Nördkillar…


Nördkillarna har ”alltid” funnits, men främst i amerikanska high school-filmer ( – de kallades datanördar när jag gick på gymnasiet). Då för tiden var det mest biroller, men Patrick Dempsey (numera sexig läkare i Grey’s Anatomy) tog dock nörden till en huvudroll i Can’t Buy Me Love och fick till och med högstatus varandes en nörd och fick kärleken och hela kungariket i slutet av filmen.
Nu är de överallt.
De har sin främsta representant i skådespelaren Michael Cera från den väldigt roliga serien Arrested Devlopment. Nu är han aktuell i filmen Scott Pilgrim vs. the World på bio. Häromdagen saåg jag The Social Network, om Mark Zuckerberg, nörden bakom Facebook.
Jag använder Facebook varje dag, och tycker (helt okritiskt) att det är extremt bra, men insåg när jag såg filmen att jag är rätt less på dessa nördar. Grejen är den att jag väntar på The Revenge of Nördtjejer. Det är som vanligt helt ojämställt på bioduken. Det närmar sig jämställdhet i serien Glee. Men det är långt kvar. Som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *