Meshuggah och Refused i topp

Daniel Nordström, 3 december 13.50
Refused, Wannadies, The Facer, Meshuggah, Sahara Hotnights, Hardy Nilsson.
Vilket är det bästa band som fostrats i Västerbotten?
Jag satt för en tid sedan och roade mig med att sätta ihop en spellista på Spotify, kallad ”Umeå”. Den innehöll band från Umeå och listan blev lång. Enormt lång – och enormt bra
Men det är inte bara Umeå som har ett fantastiskt rikt musikliv. Skellefteå har också fostrat oändligt många band genom årens lopp. Dessutom finns det ju bra band på fler orter. Ta bara Feral från Norsjö som exempel.
Frågan är vilket av alla bra länsband som är allra bäst.
Jag uppskattar många av dem.
Allra längst fram sätter jag ändå Meshuggah och Refused.

youtube::IsJEVbJwCEU::

youtube::qc98u-eGzlc::

4 kommentarer

  1. Sett till internationell framgång ligger dina favoriter också bra till. Följda av The (International) Noise Conspiracy. Khoma, Cult of Luna, Deportees, The Perishers, Isolation Years, Masshysteri, Lisa Miskovsky, Frida Hyvönen, David Sandström Overdrive, Two White Horses, Trio Lligo, Naglfar och Nocturnal Rites är några andra som finns med i tätstriden. Att det har gjorts och görs grymt mycket bra musik i länet är ett understatement.

  2. Helt rätt, Niclas. Du har stenkoll. Vad säger du om banden från Skellefteå då? Där måste väl Wannadies vara det främsta? Fast jag diggar Vintersorg också.

  3. Visst finns det mycket mer än Wannadies och Hardy Nilsson från Skellefteå. Du gillar väl Totalt jävla mörker? Sedan får vi inte glömma This Perfect Day, The All Janet, The Spacious Mind, Breather, Knugen faller, Garp och Backfish. För att nämna några…

  4. Naturligtvis. Totalt Jävla Mörker är en av mina favoriter. Sedan är jag grymt svag för Skumdum också.”Åååh, AIK, Skellefteå AIK…” En klassiker. För övrigt fick jag ett roligt vykort från Hardy Nilsson en gång. Gruppen, alltså, inte hockeylegendaren. Bandet gillade inte en recension jag skrev. Vykortet innehöll en väldigt välskriven, ironisk och underhållande text.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *