Udo – hur kult som helst

Udo Dirkschneider, sångare i U.D.O. FOTO: SCANPIX

Daniel Nordström, 9 december 11.30
U.D.O och TNT är klara för House of Metal.
Det är naturligtvis hur kultigt som helst.
Metalfestivalen, som hålls i Umeå 4-5 mars, har redan presenterat fina akter som Samael, Aeon, Impaled Nazarene, Dark Tranquillity och Ghost.
I dag släpptes två tunga akter till och de två namnen lär ta död på snacket om att House of Metal främst är en black- och deathmetal-festival.
Både U.D.O och TNT är nämligen heavy metal så det stänker om det.
U.D.O är naturligtvis framför allt sångaren Udo Dirkschneider, född 6 april 1952 i tyska Wuppertal. Han var med i Accept under storhetsåren 1976-1989 och även under perioden 1990-1996.
Under åren med U.D.O, som han grundade 1987 har han fortsatt att producera klassisk heavy metal. Han är en levande legend inom genren och att se honom på House of Metal känns i princip hur stort som helst.
Vad TNT, grundat i Trondheim, 1982, gjort de senaste åren har jag grymt dålig koll på. Det ska villigt erkännas. När det begav sig älskade jag i vilket fall bandet.
Amerikanske sångaren Tony Harnell utklassade de flesta i genren. Dessutom minns jag att bandet hade en trummis som heter Diesel Dahl. Ett mer metalliskt namn än så kan man inte ha. Åtminstone inte i Norge.

youtube::GHteJkL7H74::

youtube::v2Trhpltp0Y::

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *