Alkbergs häftiga helgsmocka

Vi står på randen till ett nytt, ovisst år – och Mattias Alkberg har redan gjort ett mindre bokslut i form av en låt, som frikostigt delas ut på den egna hemsidan: ”Dementorer” är en svidande och härligt bitsk samtidsbetraktelse.

Samma gäng som spelade på ”Nerverna” finns i kompet, Conny Nimmersjö (från bob hund) gör ett gästinhopp och det är ingen högoddsare att den här låten kommer att ta plats på den kommande skivan. Och texten bär en osminkad (och otäck) aktualitet:

Vi är rörelserna. Vi är snurrsparkarna. Vi är danska skallarna. Vi är aggressionerna. Vi är Dementorerna. Vi isar blodet i ådrorna. Vi är farbror poliserna. Vi är gatstenarna. Vi är skyltfönstrena. Vi är larmsignalerna. Vi är lasermännena. Vi är invandrarna. Vi är ungdomarna Vi är fyllskallarna. Vi är fundamentalisterna. Vi är kristdemokraterna. Vi är Jan Björklundarna. Vi är hemmakvällarna. Vi är Idol-deltagarna. Vi är karatepinnarna. Vi är raggarbilarna. Vi är dörrvakterna. Vi är föräldrarna. Vi är skitungarna. Vi är Dementorerna.

Med detta gitarrylande musiktips passar jag på att tillönska alla läsare ett gott nytt år! Må det bli bättre än det förra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *