Stryper till Sweden Rock

Robert Sweet, Michael Sweet, Oz Fox och Tim Gaines. Den klasiska originalsättningen av Stryper.

Daniel Nordström, 11 januari 15.30
Stryper. En gigant inom white metal och ett av den melodiösa hårdrockens största namn.
I sommar kommer amerikanerna till Sweden Rock Festival.
Starka melodier och gäll stämsång. Det är Stryper i en mening.
Den amerikanska kristna hårdrocksgruppen bildades 1982 och skivdebuterade med ”The Yellow and black attack” 1984. Den följdes av ”Soldiers under command” 1985 och den största succén ”To hell with the devil” 1986.
Jag har sett Stryper live en gång. Detta just 1986 på Göta Lejon i Stockholm. Wasp gjorde sig under denna tid känt genom att kasta rått kött på publiken. Stryper kastade biblar över publiken och det gjorde bandet även under spelningen på Göta Lejon.
Trots de kristna texterna levde Stryper som många andra hårdrocksband ute på vägarna. Rykten om relativt vilt festande har mer eller mindre bekräftats av bandmedlemmarna under senare intervjuer. Stryper fick också utstå mycket kritik under storhetstiden, faktiskt främst från de egna kristna leden. De flesta andra hårdrockare brydde sig inte mycket om det faktum att bandet var kristet.
I vilket fall påverkades Stryper negativt av alla slitningar och splittrades 1992.
2003 gjorde dock bandet comeback och nu är det dags för en spelning på svensk mark igen, detta med den klassiska originalsättningen med bröderna Michael och Robert Sweet på gitarr och sång respektive trummor samt gitarrisen Oz Fox och basisten Tim Gaines.
Stryper släpper för övrigt inom kort sitt tredje album efter återföreningen, coverplattan ”The covering”.
Andra band som är klara för årets upplaga av Sweden Rock Festival är för övrigt giganter som Judas Priest, Whitesnake och Ozzy Osbourne.

youtube::0kiTy_rBtSk::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *