Betyg med måtta

Betygssättandet är en ädel konst. Jag tycker det viktigaste är att inte ta till ytterligheterna för ofta. Men starten på skivåret 2011 har ingenting med måttfullhet att göra.
Att dela ut toppbetyget fem till en ny skiva är inget jag gör varje vecka. Det finns andra recensenter, tack och lov inte på VF, som nyser ur sig femmor i tid och otid. En femma betyder att skivan håller världsklass och sådana plattor släpps inte varje vecka. Innan februari 2011 vill säga. För nu har undertecknad, vän av måtta, delat ut femmor två veckor i rad till fantastiska Me and my army och Umeåbandet Syket. Du som har Spotify kan lyssna på skivorna genom att klicka på bandnamnen.
Och som inte det var nog damp Lykke Lis nya skiva ”Wounded rhymes” ned på redaktionen i veckan. Efter att ha hört den några gångar lutar det åt ytterligare ett toppbetyg. Ja, jag är inte där än, men en väldigt stark skiva är det. Inte minst är den oblyga blandningen av olika musikgenres och känslan för rytmer slående hos popstjärnan Lykke Li.
Inför så bra musik är det svårt att behålla måttfullheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *