The King’s Speech


Kort sammanfattning av filmen: Olika män i hattar och rockar går omkring eller sitter. Det är adliga eller inte. De stammar eller inte. Jag är småförvånad över hajpen: vad i hela fridens namn är så fantastiskt med denna rulle? Ja, jo det är bra skådisar – det håller jag med om. (Geoffrey Rush och Colin Firth).
Stackars Helena Bonham-Carter är med där på sidan, om man tittar lite åt vänster, som Colin Firths godhjärtade fru. Jag försöker undvika att generalisera, men britternas fäbless för adeln och kostymfilmerna är något LITE störande. Kan de inte släppa att de inte är ett imperium som koloniserade stora delar av världen längre, eller vad handlar det om? (Ken Loach hör naturligtvis inte till den här kategorin). Ja. Jag är besviken. God Save the Queen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *