Fagerlunds fina firande

Att Fredrik Fagerlund på rockklubben Scharinska i Umeå är nöjd med bokningen av klassiska hårdrocksbandet Nazareth går inte att ta miste på. Inte minst med tanke på det pressmeddelande han skickade till VF.

Att ett så känt band som skotska Nazareth gör en exklusiv klubbspelning i Umeå är förstås speciellt. Fredrik Fagerlund, som driver Scharinska tillsammans med Jonas Svedin, skickade ut detta pressmeddelande sedan bokningen blivit klar. En skön intervju med sig själv, eller vad säger ni?
Så här ser pressutskicket ut i sin helhet:

”Hej!
Ok. Kolla in skivhyllan, bläddra till N. Lägg nålen på tallriken och boka in dig på Scharinska lördag 4 juni.
Scharinska presenterar:
NAZARETH – live i spanska salen
Öppnar: 20.00
Show: 21.00
Förköp: Ticnet
Det skotska bandet Nazareth bildades 1968 och kommer från Dunfirmline i Skottland. Flyttade 1970 till London och året efter släppte de sin självbetitlade debutplatta. 1973 släpptes Razamanaz som introducerade
dubbelkick utan pardon och förde dem direkt upp på engelska topplistan.
När Bon Scott i AC/DC avled vill bröderna Young värva Dan McCafferty till bandet och det förstår man när man hör den rostiga men kraftfulla McCafferty i en låt som ”Hair of the Dog”.

Intervju med Fredrik Fagerlund (Scharinska):
Intervjuaren: – Du har bokat in Nazareth på Scharinska lördag den 4 juni, berätta lite kring det hela.
Fredrik Fagerlund: – Yes, det stämmer, en helt underbar bokning som är lite av en egobokning faktiskt, jag och Henke Kjellberg (The Facer) har snott ett antal gitarriff till våra egna låtar genom åren, haha….
Intervjuaren: – Vad är din relation till 70-tals bandet, kända för hits som ”Love Hurts”, ”Hair of the Dog” och ”Razamanaz”?
Fagerlund: – Jag hade vinylen Razamanaz som var en av de första skivorna jag överhuvudtaget verkligen älskade. Det var bra, tunga riff, skönt raspig sång och mäktiga refränger. Jag lyckades även få tag på ett orignalkassetband med liveplattan SNAZ, som jag lyssnade sönder ordentligt och tog med mig ner på Ålidhem till polarna, den ligger väl förmodligen kvar på nån fest fortfarande den där kassetten! Vi älskade låtar som ”This flight tonight”, ”Java blues” och
naturligtvis ”Raz” och ”Not fakin it”.
Intervjuaren: – Era vägar har, om jag förstått det hela rätt, korsats relativt nyligen?
Fagerlund: – Ja, det stämmer, vi spelade ett par datum som support åt Nazareth i England med Diamond Dogs för ett par år sen. Jag kan lova att Dan McCafferty sjunger fan fortfarande som den rockgud han är. Peter Agnew (Bas) var dessutom en riktigt trevlig man, vi blev varmt inbjudna till deras loge för att dela på deras käk och dryck på ridern. Agnew gillade dessutom The Dogs: ”You guys are like The Faces on a good night”, och då citerar jag ordagrant.
Intervjuaren: – Hur säljer ni biljetter, förköp eller dörren?
Fagerlund: -Biljetter köper man via Ticnet, vi kommer att sälja totalt 200 biljetter så det är en superexklusiv spelning, så det är bara att kolla in Ticnet så snart som möjligt. Vi släpper ett fåtal biljetter, så snackar vi typ 20 stycken i dörren, den aktuella kvällen.
Intervjuaren: – Ok, då tackar vi för detta.
– Tack tack, säger Fredrik Fagerlund.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *