Stoppa pressarna!

Jag är lite ironisk nu, igen. Jag är för det första helt och totalt överraskad över att de båda två läst Millenium-trilogin. För det måste de väl ha gjort för att kunna uttala sig? Kungen och drottningen sa till polsk press att ”Larssons böcker är mer skrämmande än muntra” samt ”… man måste förstå att det är fiktion. Det här är inte den rätta bilden av Sverige”.
1) Ja det är fiktion. Det är tre romaner.
2) Ja de är skrämmande för att de kombinerar realism (en relativt vanlig genre inom skönlitteraturen) med thrillerformatet.
3) Eller är det så att trafficking, kriminella MC-gäng, korruption, våldtäkt, kvinnohat, en ruggig byggnadsbransch (etc, etc) inte finns just i Sverige av alla länder?
4) Någonstans är det också så tragiskt att man, kanske som kungapar, känner att man måste göra PR för Sverige precis hela tiden, och därför inte kunna tala gott om den kultur som skapas i landet – ja, om den inte är munter förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *