Fantasy på G

Den som gillar Neil Gaiman (författare till bland annat ”Stardust”, ”Coraline” och ”Neverwhere”) har en del att se fram emot på TV. Både seriesviten ”Sandman” och romanen ”American Gods” planeras bli TV-serier.

Men det är ett tag kvar. ”American Gods” (HBO) planeras bli färdig 2013. ”Sandman” har varit av och på förhandlingsbordet flera gånger tidigare och har inget planerat släppdatum. Den här gången verkar det dock som om det kan vara allvar. Så förväntan är påslagen och fansen kan börja spekulera i vem som borde spela vem.

Bland andra nya  TV-serier som den som gillar fantasy kan gotta sig i i väntan på Gaimanadaptionerna skulle jag välja att lägga min tid på:

Miniserien ”Witches of Oz” är en fullständig omarbetning av Frank L. Baums skapelser. Jag har en förkärlek för omarbetade sagor och Oz har en speciell plats i mitt hjärta. Även om det är riskfyllt för mig som Oz-fan att se den vill jag göra det i alla fall, inte minst som en försmak till ”Oz: The Great and Powerful” som också har släppdatum 2013.

… och ”Game of Thrones” såklart:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *