Manowar till Getaway

Daniel Nordström måndag 11 juli kl 13.55
I fredags stod Manowars Joey DeMaio på scen på Getaway Rock Festivals stora scen i Gävle.
Han uttalade ett löfte.
2012 kommer Manowar att uppträda som headliners på festivalen.
Detta innebär att det legendariska amerikanska heavy metalbandet Manowar åter kommer tillbaka till svenska festivalscener efter ett uppehåll på tolv år.
– De svenska fansen har vunnit; deras starka tro på riktig metal och avståndstagande till falsk metal är orsaken till att vi äntligen kommer tillbaka, sa DeMaio efter uttalandet enligt ett pressmeddelande från Live Nation.
– Det fanns inga kompromisser i deras önskemål, och inte heller i vår respons; vi lovade varandra att det måste vara allt eller inget. Det är ingen hemlighet att svenska festivaler har slagits om att ta tillbaks Manowar till Sverige och till slut vann Getaway.
Festivalgeneralen Tomas Jernberg är mycket glad.
– Detta är ett enormt steg för oss och vi är otroligt stolta över att kunna få klart Manowar som nästa års headliners till Getaway Rock Festiva. Manowar har en stark och lojal fanskara i Sverige, resten av Skandinavien och även övriga världen. Det känns fantastiskt att vara festivalen som tar Manowar tillbaks till Sverige.
Manowar grundades i New York 1980 av Joey DeMaio, som tidigare varit pyrotekniker för Black Sabbath.
1982 kom klassiska debuten ”Battle hymns”.
30 år senare har bandet ännu en stor fanskara – inte minst i Sverige.

youtube::AJ0sW7KOFhU::

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *