Takida anmäler recensent

Takida älskas av fansen, men hatas av recensenterna. FOTO: SCANPIX

Daniel Nordström, torsdag 4 augusti
Ångebandet Takida har fått många tuffa recensioner.
Nu har bandet fått nog.
Nu polisanmäls en recensent.
Rockbandet Takida, som är aktuellt med en tältturné tillsammans med Europe, älskas av många fans. Hos recensenterna däremot har bandet blivit ett hatobjekt.
Den senaste plattan ”The Burning heart” har fått hård kritik och framför allt den här recension, publicerade på gaffa.se fick bandet att agera.
Nu polisanmäls recensenten.
– Personliga påhopp accepterar vi inte, säger sångaren Robert Pettersson till Dagbladet.
Pettersson säger att han inte vet varför bandet ogillas så mycket av kritikerna.
– Om det beror på att vi är från lilla Ånge eller för att vi hela tiden gått vår egen väg och gjort så mycket själva kan jag inte svara på, säger Robert ­Pettersson.
Takida är framför allt bestört över att recensenten skriver att Robert Pettersson varierar sig genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten.
– Det är riktat mot oss men den blir ju också nedsättande för alla som har Downs syndrom, säger Robert Pettersson.
Dagens Media har pratat med Gaffas vd och ansvarige utgivare Per Lundberg.
Han anser inte att recensenten varit för hård i sin kritik.
– Jag har läst mycket värre saker så nej det tycker jag faktiskt inte. Men varje människa är ju unik och reagerar olika. Det är möjligt att Takida upplever att det här är det djävligaste de någonsin blivit kallade, säger han och fortsätter:
– Jag vet egentligen inte så mycket mer om Takida än att de är ett rockband som säljer massa skivor och skrattar hela vägen till banken.

5 kommentarer

  1. Recensionen är ju klockren!! Har precis lyssnat igenom den och kan inte göra annat än att hålla med! Att en massa fjortisar köper deras skiva säger väl mer om dagens ungars taskiga musiksmak än att det är fel på kritiken. Men som vanligt i landet lagom får man inte vara allt för anti -Grabbarna från Ånge(st) är ju så ”gulliga” så gu bevars, – deras musik måste ju vara bra! Sedan är det ju så att skit smakar inte bättre bara för att 23 miljarder flugor tycker det!!

  2. Tyvärr är det ju så att Takida är inte bättre än vad recensionen säger. Man kan tycka att det sista recencenten skriver där och jämför med nödig och Downs syndrom är lite onödigt faktiskt och fördomsfullt

  3. Takida är hur bra som helst, problemet med svenska sk musikälskare, är att dom så förbannat insnöade så hade stått Made In USA iställer för Ånge så hade dom fått sädesavgång. Som VK:s recensent som tyckte att Black Stone Cherry är mycket bättre, då säger jag bara skffa hörapparat och sluta genast som recensent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *