Low öppnade Way Out West

Kön ringlar oändligt lång ner från kyrkan. Därinne är det proppfullt och varmt mellan de vitkalkade väggarna. Lågmält börjar de. Förstås. Han strax framför. Hon därbak, rakryggad vid trumsetets snygga siluett.

Med en klubba i ena handen och visp i den andra skapar hon ett suggestivt komplement till övriga bandet. Inledningsvis sjunger de om näktergalen medan kyrkans rum lyfter soundet till Jesus som hänger på korset, blickandes ner över musikernas hjässor.

Low are slowcore-bandet med det äkta paret Mimi Parker på trummor/sång och Alan Sparhawk gitarr/sång som samlingspunkt. Nu är de först ut på årets Way Out West.

Blått ljus lämnar plats för vitt och en hårdare gitarr. Tyvärr blir Parker lite låg vid något tillfälle, men i övrigt känns det såväl välstämt som känslomättat. Lyssna på Breaker från Drums And Guns, 2007

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *