Ny gitarrist i Scumkill

Scumkill förstärker och satsar på nytt material.

Daniel Nordström, 15 augusti kl 23.10
Populära livebandet Scumkill utökar sättningen och blir en kvintett.
Ronnie Björnström är ny gitarrist i bandet.
– Han är en otrolig gitarrist och en klockren kille med samma sjuka humor som oss andra i bandet, säger Scumkills frontman Miika Rudin.
Ronnie Björnström (lilla bilden) är välkänd inom hårdrockskretsar i Umeå, dels som en mycket skicklig ljudmixare och producent, dels som gitarrist i Hate Ammo.
När Scumkill spelade på Trädgården i Umeå 6 augusti gästade Ronnie Björnström på scen.
– Allt klickade, både på scen och på sidan av, säger Rudin.
Värvningen av Björnström innebär att Scumkill i fortsättningen kommer att ha två gitarrister.
– Ljudbilden kommer att bli fetare, konstaterar Rudin.
Scumkill håller just nu på att mixa om albumet ”What lurks beneath” från 2010 inför en planerad nyrelease. Mixningen utförs av Lesras sångare Erik ”Eken” Lindbergh.
– Vårt sound har utvecklats en del sedan vi gjorde den skivan och vi ska lägga om basen och gitarrerna, mest bara för att klämma ut all kräm som finns i de låtarna, säger Rudin.
Parellellt med detta arbetar också Scumkill på sitt nya album, med arbetstiteln ”Fire down below”. Titeln är ingen slump. Alla som känner till Scumkills humor och kärlek till skådespelaren Steven Segal förstår varför. ”Fire down below” är nämligen även titeln på en Segal-film.
På den kommer Ronnie Björnström att medverka som gitarrist, men även bakom mixerbordet.
– Vi har ett tiotal riff klara än så länge. Det låter om en ganska naturlig fortsättning på förra skivan. Groovet och tyngden är det vi är bäst på, säger Rudin.
Han tror inte att fansen kommer att bli besvikna.
– Vi vet vad vi är bra på och vi ger oss inte förrän vi har en skiva som vi är nöjda med. Vi kommer inte att låta Takida i alla fall. Det är nog det enda jag kan garantera.
Björnström är glad över att vara ny medlem i Scumkill.
– Scumkill är ett grymt band med bra attityd och gung, konstaterar han.
Han kommer även att fortsätta som gitarrist i Hate Ammo.
– Hate Ammo är mitt skötebarn och kommer alltid att vara det. Vi jobbar stenhårt med materialet till nya Hate-plattan just nu. Det är två helt olika stilar mellan banden. Det är ju roligt att blanda stilarna helt enkelt, säger Björnström.

youtube::7tT4ZHbynPA::

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *