Westwood gör det själv

Modedesigner, trendsättare, aktivist och för evigt ihågkommen som den brittiska punkens förste klädskapare: Vivienne Westwood har ett imponerande CV. I kväll visar SVT en dokumentär om den unga 70-åringen.

Filmen, med den kongeniala titeln ”Do it yourself!”, är regisserad av Letmiya och Jean-Marie Sztalryd och följer Westwood under ett år. Förhandsinfo och recensioner utlovar ett intimt porträtt av en hårt arbetande och fritt tänkande människa.

Och hennes intensiva sjuttiotal, då hon tillsammans med Malcolm McLaren (se bilden ovan) drev butik på 430 King’s Road i London (omväxlande kallad Let it Rock, Sex, Too Fast To Live Too Young To Die och Seditionaries), får vi naturligtvis också återblickar på. Sevärt var ordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *