Islands nya kulturhögborg invigd

Den stod som ett olycksbådande skelett, grundstrukturen till den byggnad som måst stanna upp i sin utveckling när Island gick på grund, halvt om sjönk eller hur man nu väljer att se det. Åter och återigen svepte nyhetskameror över stadens fasad, nära nog alltid med kulturhuset Harpans stillastående lyftkranar i förgrund.  Nu har det äntligen blivit liv i kåken. Och in flyttade Reykjaviks jazzfestival så sent som igår kväll.

Pianisten Sunna Gunnlaugs, gitarristen Ómar Guðjónsson mfl stod på scenen och fler kommer att dyka upp såväl där som på andra scener under de två veckor som festivalen varar. Från Sverige syns bland andra Sofia Jernberg och Cecilia Persson från Paavo.

Kolla in programmet här och kika på Harpans hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *