Move

Idag publicerades de första programpunkterna för allmänheten på Move, kulturveckan i Umeå (10-16 oktober) som fokuserar på rörlig bild. Det ser riktigt intressant ut. Personligen tänker jag nog passa på och se ”Död snö” och ”The Silence”, men utbudet är blandat och de flesta kan nog hitta åtminstone något som passar.

I Move ingår också en skolbiofestival, tjugo5, som har ett program som får mig att önska att jag fortfarande gick i gymnasiet (tjugo5 ger enbart slutna visningar för skolklasser). Bland annat Men det som verkligen gör mig nyfiken är breddningen av begreppet ”rörlig bild”, som på Move även innefattar till exempel datorspel. Såvitt jag kan se ligger breddningen till största delen under rubiken ”Branch”, men öppna seminarier och workshops utlovas. Spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *