Film som ger dig hopp

Har du ett behov av en sann solskenshistoria?
Slå på SVT1 ikväll klockan 22.00 i så fall.

Då visas nämligen dokumentären ”Benda Bilili” som är av det där slaget att man får en tår i ögonvrån. Den startar i Kinshasa där några franska filmare träffar på ett gäng uteliggare som har det precis så fattigt och eländigt som det brukar vara när västfolk inbillar sig fattigdom.
Men de här männen har ett band tillsammans och det visar sig att de är riktigt bra, så tanken uppstår hos filmarna att man kanske borde försöka lyfta fram Benda Bilili. Och det visar sig efter en del möda fungera.

Som du förstår är det en historia som är så bra att ingenting kan knäcka den. Berättelsen är faktiskt bättre än filmen, och det accepterar man eftersom filmen skänker hopp. Okej, den kanske inte ger oss en bättre värld men den visar att en del människor kan ta sig upp från den yttersta fattigdomen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *