Tips för höstsoffan

Äntligen är det säsong för att grotta ner sig i soffan tillsammans med en kopp te, en filt och ha filmmaraton eller sträck-se TV-serier utan skuldkänslor över att missa solen och värmen. Jag har valt ut mina 7 bästa tips på höstunderhållning utifrån 3 kriterier: De ska vara avslutade berättelser, de ska ge en välbehövlig paus från eventuellt ruskväder – gärna genom att utspela sig i en helt annan värld – och de ska inte vara från i år:

1. ”The 10th Kingdom”. En charmig och smart fantasyberättelse i en skruvad sagovärld. Plus för Ed ”Al Bundy” O’Neill i rollen som trollkungen – det var väl lätt att misstänka redan när man råkade zappa förbi sitt första avsnitt av ”Våra värsta år”…

2. ”Alien”-filmerna. Det finns mycket som är lite B i dem, men Ripley hör inte dit. Hon är definitivt en hjälte jag vill återknyta bekantskapen med nu när det lider mot vinter.

3. ”Buffy the Vampire Slayer, för precis som med Ripley så är Buffy och Co. hjältar som man vill ha med sig in i mörkret.

4. ”Vandread”. I en framtid har mänskligheten splittrats. Män och kvinnor ligger i krig med varandra – de bor till och med på olika planeter. Men det visar sig att de kanske har en gemensam fiende. Smart animé-action.

5. ”12 kokuki” (ungefär ”12 Konungadömen”) är en klassisk high-fantasy om flickan som en dag får veta att hennes öde är att regera ett kungadöme i en annan värld. Det som gör att ”12 kokuki” skiljer ut sig från alla andra liknande berättelser är att den helt enkelt är väldigt vackert utförd.

6. ”Tucker and Dale V.S. Evil” är en skön och rolig slasher-film som känns som ett motgift när man har sett för många ”en grupp tonåringar blir seriemördade i en skog”-filmer.

7. ”Mary Poppins”. För det är inte en bra höst utan en dos finfin musikal i Technicolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *