Turn Off Your Television: en synnerligen trivsam trio

Ännu ett utmärkt svensk popår närmar sig sitt slut, och även utanför de större bolagens räckvidd står förstås en hel del godbitar att finna. En sådan är den Malmöbaserade trion Turn Off Your Television, vars självbetitlade debutalbum är en mjuk och inspirerad historia.

Grunden är välsvarvad, melodiös pop med klanger som tidvis snuddar vid folktryfferad amerikansk indie, men i lika hög grad hör hemma i en harmonifylld, stilfullt vemodigt svensk rocktradition. Det gitarrdrivna uttrycket öppnar många vägar för lyssnaren, och de skiftande känslorna framförs återhållet, utan att för den skull förlora i skärpa. Och det varma, noggrant planlagda soundet är i allra högsta grad inbjudande. Det är, kort sagt, lätt att förstå att albumet uppmärksammats på en rad bloggar – även utanför landets gränser.

Lyssna: Albumet finns på Spotify, klicka här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *