Framtiden

Någon som plötsligt känner för att utrusta sin bröstkorg med en telefonlur? Eller sätta en ficklampa i håret för att underlätta sökandet efter ”Den Rätte”? I nuläget skulle det väl inte vara helt fel om ett bälte skulle vara det enda som behövdes för att göra något åt klimatförändringar.  Det är lätt att skratta åt hur man tänkte sig att framtiden skulle kunna se ut.

Men jag undrar vad framtiden kommer att skratta åt när den ser tillbaka på nu. Modedrömmarna är inte lika stora längre, kläderna som benämns som futuristiska bärs redan av Lady Gaga och gänget, vilket snarare gör dem väldigt medvetet nutida. På 20-talet kunde de i alla fall låtsas att de lämnade sin egen samtid för att göra en tidsresa.

Vårt tal om framtiden landar ofta i katastrofer och hot. Hur tror vi egentligen att världen kommer att se ut år 2100? Tror vi alls att vi finns kvar då? Det skulle vara trevligt med lite hopp om den långsiktiga framtiden som omväxling – hur ser världen ut efter att alla katastrofer har undvikits, när vi inte är utplånade? Jag skulle vilja ge Public Service i läxa att producera några riktigt fantasifulla program om hur vi själva drömmer om att världen ska se ut om 100 år – om inte annat så för underhållningsvärdet för framtida generationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *